Nederlanders dansen niet? Of toch wel? Een nieuwe samenwerking

05-12-2022
In deze vreemde tijden en in de donkere dagen voor Kerst is het fijn om in een sprookje te geloven. En dat doen wij bij Keep an Eye! Met trots presenteren wij onze gloednieuwe samenwerking met De Dutch Don't Dance Division. En de aftrap daarvan vindt plaats met een kerstsprookje in Amare Den Haag.
Foto: Imadia Diana Bloemendal Foto: Imadia Diana Bloemendal

Volg De Dutch Don't Dance Division: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Sprookjesachtige dansvoorstelling van/voor jong en oud 

Het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens werd in 1992 tot een ballet bewerkt door componist Carl Davis. Dit verhaal, waarin de oude man Scrooge in één nacht verandert van een zelfzuchtig persoon tot een liefdevolle weldoener, is tijdloos.

De Dutch Don't Dance Division weet beter dan welk ander gezelschap ter wereld, ook dit ballet een eigen karakter te geven. Geen traditionele Britse interpretatie, maar Den Haag en Scheveningen van begin vorige eeuw spelen een belangrijke rol in 'A Christmas Carol'.
Het grote succes uit 2019 van choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart keert na 3 jaar eindelijk terug en wel in het gloednieuwe Haagse theater 'Amare'. De feestelijke partituur van Carl Davis vermengt klassieke muziek met traditionele Christmas Carols, gespeeld door het Residentie Orkest. Een winterse familievoorstelling die ieders hart zal verwarmen!

Over DDDDD (De Dutch Don't Dance Division)

Vijfentwintig jaar geleden ontstond De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) in de woonkamer van Thom Stuart en Rinus Sprong. Inmiddels is een stevige community opgebouwd waar; jonge kinderen kennis maken met het podium; dansers in opleiding en net-afgestudeerden leren om hun vleugels uit te slaan; gepensioneerden en minder mobiele mensen in beweging houdt en patiënten met M.S. of Parkinson een kans krijgen met hun lichaam te werken. DeDDDD, in haar studio, is één van de weinige plekken in Den Haag, of zelfs ter wereld, waar al deze verschillende mensen elkaar ontmoeten en een passie delen.

Al vanaf het prille begin had DDDDD één belangrijk doel voor ogen: het minder elitair maken van ballet. Thom Stuart en Rinus Sprong zijn altijd van mening geweest dat dans toegankelijk moet zijn voor iedereen en alle leeftijden. Zij hebben ballet uit de ‘zwarte doos’ van het theater gehaald en naar alle soorten podia binnen en buiten Den Haag gebracht: van verpleeghuizen tot basisscholen, van de Hofvijver tot het Stadhuis, van optredens bij Armin van Buuren tot de Grote Kerk, van huiskamers tot massachoreografieën voor 1000 amateurs en van breakdance tot Bollywood.

Bekijk hier de teaser!