Dans van idee, naar woonkamer, naar podium. Met voltallig orkest. Géén (kerst)sprookje!

19-01-2023
Dit jaar heeft de Keep an Eye Foundation voor het eerst de handen ineengeslagen met De Dutch Don’t Dance Division (DDDDD), een prachtige stichting die jong met oud verbind en amateurs met professionals! En daarmee wordt dans uit 'de zwarte doos' van het theater gehaald.

Volg De Dutch Don't Dance Division: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Huiskamerdromen komen uit: A Christmas Carol

Vijfentwintig jaar geleden ontstond De Dutch Don’t Dance Division (DDDDD) in de woonkamer van choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong. DDDDD is uitgegroeid tot producent van cultuurparticipatieprojecten, educatieve trajecten, cursussen en dansvoorstellingen.
Daarnaast hebben zij de functie van talentontwikkelingsinstituut, zowel voor amateurdansers, als voor (pre)professionele dansers. Jaarlijks bieden zij circa 10 jonge, onervaren dansers een enorme schat aan ervaring en kunnen ze heel veel ‘vlieguren’ maken.
Ook is DDDDD een officieel Leer-Werkbedrijf. Het eerste jaar krijgen de lerende dansers een stagevergoeding en als zij een 2e jaar blijven een salaris; beide conform CAO.

Inmiddels hebben zij een stevige community opgebouwd waar jonge kinderen kennis maken met het podium. En dansers in opleiding en net-afgestudeerden leren om hun vleugels uit te slaan.

Hier vind je meer over DDDDD > 

A Christmas Carol

> 100 dansers van 5 tot 80+ jaar, samen met het Residentie Orkest

Dit jaar voerde DDDDD met kerst A Christmas Carol op. Een inclusief dansproject waaraan professionele dansers samen met tientallen amateurs en vrijwilligers toewerken naar een schitterende voorstelling in Amare.
De cast was samengesteld uit deelnemers tussen 5 en 80+ jaar waarvan 80% amateur is. Stel je voor: meer dan 100 amateurdansers die samen met 16 professionele (jonge) dansers mochten samenwerken met één van de Nederlandse toporkesten, het Residentie Orkest, in de geweldige ambiance van het Haagse Amare!

Bekijk hier de sfeer-impressie

 

Het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens werd in 1992 tot een ballet bewerkt door componist Carl Davis. Dit verhaal, waarin de oude man Scrooge in één nacht verandert van een zelfzuchtig persoon tot een liefdevolle weldoener, is tijdloos.

"De Dutch Don't Dance Division maakt van een kerstboodschap uit 1843 een frisse klassieker" - Theaterkrant