Catwalk op de half pipe: Nieuwe fashion-talenten in de schijnwerpers

21-06-2023
Zaterdag 10 juni presenteerde de opleiding Textiel & Mode van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag haar nieuwe lichting ontwerpers tijdens (opnieuw) een bijzondere editie van Exposed in het Olympisch Skatepark in Den Haag.

Volg de Fashion Shows: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Mode en textiel opgeknipt?!...

Dit jaar was Exposed voor het eerst opgeknipt in twee evenementen, tijdens Exposed/ the Fashion Show werd het werk van de modestudenten getoond en in september is het werk van de textielstudenten te bewonderen tijdens Exposed/the Textile Show.

Catwalk op de half pipe

Een indrukwekkende locatie waar de modellen over een kruisvormige catwalk door de skatehal liepen en performenden. Er werd zelfs gedanst op de catwalk, een grote diversiteit onder de modellen. De ontwerpen waren kleurrijk, groot, verrassend en zeer afwisselend. Er waren ontwerpen te zien van alle jaren en de show werd afgesloten met de presentaties van jaar 4, de examenstudenten.

Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship

And the winner is: Xiaoyu Wen

Tijdens Exposed/the Fashion Show werd ook de winnaar van de Keep an Eye Textile & Fashion Scholarship bekend gemaakt. Alle afstudeerders (textiel & mode) dongen mee naar deze waardevolle ondersteuning van hun creatieve toekomst.
De jury bestond dit jaar uit diverse generaties alumni van de Textiel en Mode afdeling, te weten David Laport (Mode ontwerper), Das Leben am Haverkamp (Art Collective) en Larissa Schepers (Textiel ontwerper). Gezamenlijk kozen zij Xiaoyu Wen als winnaar.

De jury over Xiaoyu Wen:

“De jury is onder de indruk van het experimentele werk van Xioayu Wen. Haar textielinstallatie onderzoekt de akoestische mogelijkheden van haar zelfgebreide garens, die ze op monumentale wijze vertaalt naar een indrukwekkende installatie. Door textiel te benaderen als instrument en samen te werken met het Koninklijk Conservatorium en Art Science ontstaat een boeiend snijpunt tussen muziek en textiel.
De sculpturale constructies die Wen maakt spreken tot de verbeelding en het is precies dat waar Wen zich met de beurs in wil ontwikkelen. Met de scholarship gaat Wen zich specialiseren in het ambacht van houtconstructies en meubelmaken.
De jury is gecharmeerd van de lenigheid waarmee ze al deze artistieke disciplines verenigt en is ervan overtuigd dat deze stap een impuls gaat geven aan deze energieke maker. Keep an eye on Xioayu Wen!”

  • Met behulp van de Keep and Eye Textile & Fashion Scholarship kan Xiaoyu Wen investeren in de verdere artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van haar praktijk. De prijs, ter waarde van € 10.000,- wordt toegekend ter ondersteuning van verdere creatieve ontwikkeling door middel van educatie in de vorm van bijvoorbeeld een vervolgstudie aan een (internationale) masteropleiding.

Hier hebben wij nog de foto's

Foto's: Peter Stigter
Foto's: Peter Stigter