Jong Metropole 'Let the Good Times Roll'

18-07-2023
Jong Metropole is terug! En hoe! Voor het achtste jaar gaan zij op toernee door Nederland (en Duitsland). In een kleine week tijd geven zij deze zomer vijf concerten op vier verschillende locaties. En daar blijft het niet bij, in het najaar volgt er al weer een concertserie met een ander repertoire. Lees er hier meer over en koop je tickets.

Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN >


Bekijk de najaarstoernee >

'Let the Good Times roll' door Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra

Dirigent: Chris Walden

In ‘Let the Good Times roll’ speelt het Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra muziek van bekende ‘crooners’ als Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole. 
Een crooner wordt beschreven als 'een zanger die optreedt met een soepele, intieme stijl', die mogelijk werd gemaakt door betere microfoons in de jaren veertig. 
Deze microfoons pikten stillere geluiden en een breder frequentiebereik op, waardoor de zangers toegang kregen tot een dynamischer bereik. Het is afgeleid van het oude werkwoord "croonen" wat "zacht spreken of zingen" betekent.

De crooning-stijl is ontwikkeld door zangers die optraden met bigbands en had zijn hoogtepunt in de jaren 40 tot eind jaren 60. Het Jong Metropole brengt een ode aan deze stijl en bekende artiesten met bekende titels als ‘The Lady is a Tramp’, ‘Fly me to the Moon’ en ‘Let the Good Times roll’.

Naast vocale orkestrale jazzmuziek brengt het Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra ook instrumentale stukken als 'Killer Joe' en een nieuwe compositie van Bernard van Rossum, winnaar van de Rogier van Otterloo Prijs 2022. In opdracht van het Jong Metropole Symphonic Jazz Orchestra beleeft deze compositie zijn wereldpremière in de zomer van 2023 en zijn Duitse première tijdens Young Euro Classic in Berlijn.

Link gastdirigent en Frank Sinatra

Arrangementen voor dit programma werden gemaakt door gastdirigent Chris Walden. Hij is een Duitse componist, arrangeur en dirigent, gevestigd in Los Angeles (VS), werkte met grote orkesten en heeft sinds 1999 zijn eigen bigband in Los Angeles.
Hij maakte ook arrangementen voor bekende artiesten als Diana Krall, Michael Bublé, Aretha Franklin, Paul Anka en Barbra Streisand. Chris Walden is de arrangeur/componist van de jaarlijkse Oscaruitreikingen. Een leuk weetje over Chris Walden: hij betrok onlangs het voormalige kantoor van Frank Sinatra in de gebouwen van United Recording Studios.

Koop je tickets onder de foto ...


11 augustus  - Theater Orpheus - Apeldoorn
BESLOTEN CONCERT

12 augustus  - Theater Orpheus - Apeldoorn
T I C K E T S >

13 augustus - Het Concertgebouw - Amsterdam
T I C K E T S >
 
16 augustus - Openluchttheater Caprera - Bloemendaal
T I C K E T S >

18 augustus - Konzerthaus - Berlijn - Duitsland
T I C K E T S >