Uittip: Over theater, water, poedels en pintjes

09-08-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Simone Hogendijk. Zij is directeur Over het IJ Festival en kijkt verder dan naar de overkant ... Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >
Naar alle berichten >
De uittip van Simone Hogendijk

Waar zie je poedels in kinderwagens, hangt de geur van gegrilde kippetjes eeuwig in de lucht, vind je broodjes smos en een pintje bij het Kurhaus op de boulevard?
Juist: tijdens Theater aan Zee (TAZ) in Oostende, België.

Elk jaar wordt TAZ georganiseerd, waar jong en gevestigd Vlaams – en zelfs Nederlands – talent de ruimte krijgt, met voorstellingen overal in de stad op bijzondere locaties. Van een danszaal en een bioscoop uit vervlogen tijden tot een verlaten zwembad, fort of vuurtoren, een festivalhart in het romantische Leopoldpark en feestjes tot diep in de nacht.

Simone Hogendijk, Over het IJ Festival Simone Hogendijk, Over het IJ Festival

De hele stad loopt uit om er iets van mee te krijgen. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen. Helemaal omdat ik verwantschap voel met Over het IJ Festival en omdat we geregeld samenwerkten, zoals in ons Zeecontainerprogramma (ondersteund door Keep an Eye). Ook wij laten tien dagen lang de stad van alle kanten zien, zijn altijd op zoek naar de meest bijzondere locaties en omarmen jong en gevestigd talent.  

De Zee is bij ons het IJ en de poedels in kinderwagens de Canta’s van Noord. Bij ons drink je een biertje in het festivalhart op de NDSM-werf, het iconische Kurhaus is bij ons de grote kraan, die verwijst naar de bloeitijd van de scheepsbouw. Het is niet de nostalgie die ons verbindt, maar de rijke voedingsbodem voor spannende en vernieuwende voorstellingen die ertoe doen in theaterland en iets zeggen over het heden en de toekomst.

 Lees hier Magjezien #6 »