Uittip: Over klassieke muziek en eiland met bubbel van rust

09-08-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Georges Mutsaerts. Hij is initiator/directeur van Wonderfeel Festival en houdt van klassieke muziek en rust. Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >  
Naar alle berichten >
De uittip van Georges Mutsaerts

Als ik mag zeggen naar welk cultureel evenement ik uitkijk, dan is dat onbetwist het Schiermonnikoog Festival. Het festival is een broedplaats voor klassiek toptalent dat uit de hele wereld naar Schier komt. Als bezoeker maak je kennis met een nieuwe generatie aankomende toppers. En dat alles tegen het decor van de ongerepte natuur en schoonheid van het eiland.

Georges Mutsaerts, Wonderfeel Festival Georges Mutsaerts, Wonderfeel Festival

Je kunt overdag masterclasses bijwonen onder leiding van gerenommeerde meesters. Er zijn klassen voor viool, altviool, cello, piano en kamermuziek. De hele dag en avond zijn er concerten. Behalve naar de deelnemers aan de masterclasses kun je dan luisteren naar winnaars van de grote concoursen, toonaangevende ensembles en jong talentacademies zoals die van het Nederlands Blazers Ensemble, het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Als je even geen zin hebt in muziek, kun je mee op natuurexcursie of een lezing bijwonen. Ook worden er muziekdocumentaires vertoond. Een aanrader zijn de sterrenwandelingen door de duinen na elk avondconcert. De festivalpret begint eigenlijk al op de boot. Je voelt dat de drukte van het vasteland van je af valt. Eenmaal op Schier kom je door de bijzondere eilandsfeer en de schoonheid van de muziek en de natuur in een bubbel van rust terecht. Even lijkt alles op z’n plek te vallen. Festival op Schier? Doen!

 Lees hier Magjezien #6 »