Uittip: Kunst en design verpakt in een briljant staaltje architectuur

17-08-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Henk Smits, hij was eigenaar van interieurwinkels. Dat verklaart zijn voorliefde voor (de bron van) design. Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >  
Naar alle berichten >
De uittip van Henk Smits

Fondazione Prada is een nieuw cultuurcentrum en museum in Milaan. Het is een absolute must voor kunst- en architectuurliefhebbers. Ik ben hier al een paar keer geweest en krijg er maar niet genoeg van. De kunst is verpakt in een briljant staaltje architectuur van OMA en heeft daardoor een Nederlandse link van internationaal niveau.
Het museum voor moderne kunst is gevestigd in een oude distilleerderij, die werd omgetoverd tot expositieruimte voor de kunstcollectie van Patrizio Bertelli en Miuccia Prada, met werk van grote namen als Jeff Koons, Damien Hirst en Roy Lichtenstein.

Henk Smits Henk Smits

Op het voormalige fabrieksterrein buiten het centrum van Milaan vind je tien verschillende gebouwen, met naast zeven oude graansilo’s en pakhuizen ook drie nieuwe creaties van architecten Rem Koolhaas en Chris van Duijn. Het cultuurcomplex bevat negentienduizend vierkante meter aan tentoonstellingsruimte, filmzalen en horeca.

Het Haunted House, een industrieel gebouw van vier etages, bedekt met bladgoud, is het meest in het oog springende element van de Fondazione. Bijzonder is ook het filmtheater van roestvrijstaal. In de Fondazione Prada zit Bar Luce, een prachtig café ontworpen door regisseur Wes Anderson. Het ademt een klassieke Milanese sfeer, maar fans van het werk van Wes Anderson herkennen ook de invloeden van de Amerikaanse regisseur. Bijvoorbeeld in de kleuren van de vintage meubels, de flipperkasten en het logo van het café. Let ook op de wanden en het plafond, een kopie van de Galleria Vittorio Emanuele, de chique winkelgalerij in het centrum van Milaan.

Lees hier Magjezien #6 »