Uittip: Zin in een klassieke-muziekbubbel? Bad aan klanken, ogen dicht, even rust

01-09-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Tamar Brüggemann, mede oprichter van Wonderfeel Festival. Zij houd nogal van een warm bad, muzikaal gezien/gehoord dan. Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >  
Naar alle berichten >
De uittip van Tamar Brüggemann

Als de tijd voorbijvliegt en het alweer december is, de regen tegen de ramen slaat en de eindejaarsterugblikken de media domineren, kan ik soms zo ontzettend verlangen naar een klassieke-muziekbubbel. Zo’n avond met een bad aan klanken, waarin je je kunt onderdompelen. Ogen dicht. Even rust. Even niks anders dan muziek.

Maestro Reinbert de Leeuw omschreef de kracht van muziek zo mooi in NRC: ‘Wanneer je het eerste akkoord van de Matthäus-Passion (van Bach) inzet, voel je je direct onderdeel van een magistraal bouwwerk. Alsof je opstijgt; alles valt weg, je betreedt een andere dimensie. Dát is de kracht van de muziek en dat is een sensueel genoegen. (…) Je moet van steen zijn, wil je dan niet verpletterd worden.’

Tamar Brüggemann, Wonderfeel Festival Tamar Brüggemann, Wonderfeel Festival

De Organisatie Oude Muziek garandeert al meer dan dertig jaar hartverwarmende avonden, niet alleen tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht in augustus, maar ook tijdens het Seizoen Oude Muziek dat loopt van september tot en met mei. Zo kon je bijvoorbeeld dobberen op Bachs vioolsonates, uitgevoerd door de geweldige violist Shunske Sato, of wegdromen bij de prachtige stem van Elisabeth Hetherington, die met haar partner David Mackor Engelse luitliederen van onder andere Dowland zong. Mis vooral de concerten van Cappella Amsterdam niet wanneer die voorbijkomen.

Lees hier Magjezien #6 »