Vliegende start voor studenten animatie met de schrijver van Spider-Man

27-08-2023
Al voor het derde jaar op een rij ondersteunen wij studenten van St. Joost School of Art & Design, die de minor Development for Storytelling volgen, in de vorm van inspirerende masterclasses door toonaangevende animators/character designers.

Volg de Animation Talents:
< TERUG   VERDER >
Naar alle berichten >


Deze masterclass zal wel blijven kleven

Deze minor draait om het uitontwikkelen van een concept in Visual Storytelling. Hoe ontwikkel je een idee voor een graphic novel, story book, TV-serie, film of VR-ervaring, of zelfs iets wat op al deze platformen werkt?

Of het nu gaat om een fantasierijk eigen verhaal, een geëngageerd betoog, of een educatieve vertelling, je leert de kern van een verhaal goed en overtuigend te vertellen, in beeld te brengen en zodoende het idee naar een professioneel pitchpakket uit te werken. Hoe maak je zo’n voorstel, waarin de combinatie van het verhaal, artwork, een productieplan en prototype laat zien dat het klaar is om gerealiseerd te worden?

Op St. Joost zijn de studenten deze week weer vliegend van start gegaan! En hoe! Mark Hoffmeier, schrijver van onder andere Spider-Man: The Animated Series, Lego Next Knights, Green Lantern en Power Rangers kwam uit Los Angeles over om met de studenten een hele nieuwe reeks concepten te bedenken. Aan het einde van de week werden de ideeën gepitcht, waarbij alumni van voorgaande edities van de minor kwamen kijken en feedback kwamen geven.