Geanimeerd gezelschap! Wat hebben Spider-Man, Power Rangers en de Minions met elkaar?

14-10-2023
De minor Development for Visual Storytelling van St. Joost is weer goed van start gegaan! In de eerste maand dat de studenten hun opleiding weer startten na de zomervakantie, hebben ze maar liefst drie fantastische masterclasses gehad van grootheden uit de animatiewereld.
Edwin Rhemrev Edwin Rhemrev

Volg de Animation Talents:
< TERUG  VERDER >
Naar alle berichten >


Los Angeles, Glasgow en euhh Groningen

Onder het mom van ‘een goed begin is het halve werk’ was de eerste gast meteen een grote. Scenarioschrijver Mark Hoffmeier kwam speciaal voor de studenten vanuit Los Angeles over naar Breda om een aantal dagen ‘in the flesh’ met ze te werken.
Hij werkte voor onder andere USA, Spy Kids, Legend Quest, Spider-Man, Power Rangers, LEGO Nexo Knights en LEGO Marvel Super Heroes.
Aan het einde van de week hadden de studenten 5 concepten uitgewerkt en ze hebben deze aan Mark en een paar gasten van het Playgrounds Next Talent programma gepitched. Wat een start!

Als tweede kwam illustrator en karakterontwerper Kenneth Anderson uit Glasgow naar Breda voor een sessie met de studenten. Hij staat bekend om zijn prachtige werk voor animatie, games en boeken.
Kenneth heeft samengewerkt met onder andere Nick Jr (een televisiekanaal gericht op peuters en kleuters, onderdeel van Nickolodeon), Dreamworks TV, BBC CeeBeeBies, Imagine FX, Axis Animation, Disney Interactive en Trickstar Games.
Neem hier eens een kijkje >

Werk van Edwin Rhemrev Werk van Edwin Rhemrev

Daarna bezocht Edwin Rhemrev de studenten. De Nederlander doet op wereldniveau set design voor grote geanimeerde films zoals Dispicable Me 3, Minions - Rise of Gru, Over the Moon, The Gringe en vele andere. Onlangs was er nog een expositie over zijn werk bij Storyworld in Groningen.  De studenten hingen aan zijn lippen tijdens een presentatie over zijn werk en zijn aanpak, en kregen waardevolle feedback op hun eigen projecten.
Kijk even bij Storyworld >