De Keep an Eye Development for Visual Storytelling Award 2024 (lange titel voor mooie reis/prijs)

23-01-2024
Vrijdagmiddag 19 januari vond in de prachtige kapel van de St. Joost School of Art & Design in Breda de eindpresentatie van de minor ‘Development for Visual Storytelling’ plaats. Hierin pitchten 4 teams hun projecten (drie feature films en één korte film) bij een internationale jury voor de Keep an Eye Development for Visual Storytelling Award.

Volg de Animation Talents:
< TERUG  VERDER >
Naar alle berichten >


'Oost Europese' wijnkelder verbroedert

De jury bestond dit jaar uit:
Aneta Ozorek - Artistic Director Kaboom Animation Festival
Agnès Bizarro - Content Director Cartoon Springboard
Joost van den Bosch - Director Ka-Ching Cartoons Animation Studio

De jury was onder de indruk van de algemene kwaliteit van alle projecten en had nog wat interessante tips voor de deelnemers. Voor de derdejaars studenten is dit hun eerste kennismaking met het pitchen van een project – iets dat ze in de toekomst vast en zeker meer moeten gaan doen als ze ideeën van de grond willen krijgen.

De Keep an Eye Development for Visual Storytelling Award 2024 ging naar het project: De Wijnkelder - een short film, 2D animatie (geïnspireerd door Oost Europese animatie).
De Wijnkelder gaat over twee soldaten van vijandige legers die op een koude nacht bij elkaar komen schuilen in een wijnkelder en de bijzondere gasten die daar voorbijkomen. De jury was enthousiast over het originele verhaal en de prachtige animatiewijze.

Het winnende team bestond uit:
Jordi van Ieperen
Nina Fock
Amber Sponselee

Kristel Kragten
Daan van Dongen

  • Zij gaan op studiereis naar het Annecy International Animation Film Festival, waar zij naast het bezoeken van alle interessante films en speeches ook hun project mogen pitchen.