Home » Projecten » TENT Circustheater Producties Circus van nu

TENT Circustheater Producties Circus van nu

Vanaf 2023

TENT Circustheater Producties is het huis voor hedendaags circus van Nederlandse bodem met grenzeloze ambities, vóór en dóór circusmakers met hart voor het vak. Sinds de oprichting van deze tent in 2010 ondersteunen ze makers in verschillende stadia van hun artistieke ontwikkeling en maakproces. Door verschillende trajecten aan te bieden, variërend van een act op een open podium tot een vierjarig traject als huismaker.

'If you become the wind and blow me, said the little bunny, I will join a circus and fly away on a flying trapeze'
- Margaret Wise Brown


Volg This is not a circus: 
2023 >   2022 >


In deze tent beantwoorden ze vragen en bevragen ze antwoorden. Ze onderzoeken en verleggen de grenzen tussen circus en andere kunstdisciplines, waarbij samenwerking op dit vlak wordt gestimuleerd. Ze maken ontmoetingen mogelijk tussen makers onderling en tussen de maker en het publiek.

Als onafhankelijke, stedelijk en landelijk opererende ontwikkelinstelling kan TENT makers met verschillende artistieke, culturele en geografische achtergronden een huis bieden, zolang zij hun werkpraktijk in Nederland hebben. Makers worden zorgvuldig gekozen en middels de makersmeetlat getoetst aan hun waarden. In inhoud en vorm streven ze altijd naar een krachtige verbinding met het publiek en de samenleving. Met elke maker zoeken ze samen naar de juiste partners, de geschikte speelplekken en het passende publiek voor het werk, zodat ze na een traject bij hun zelf kunnen doorbouwen aan hun carrière.