Klassieke muziek, maar dan net anders. Precies: voel je verwonderd

15-06-2019
Luisteren en luieren op Wonderfeel. Wonderfeel is een driedaags festival voor alle leeftijden. Met de rijke diversiteit aan optredens daagt het festival bezoekers uit klassieke muziek in de volle breedte te ontdekken. Die uitdaging komt vooral ook door het jonge talent dat door het hele festival heen optreedt. Keep an Eye reikt dit jaar op Wonderfeel de allereerste Keep an Eye Productieprijs uit. Gaat dat zien, maar vooral ook horen.

Volg Festival Wonderfeel: < TERUG   VERDER >
NAAR ALLE BERICHTEN > 

Bekijk hier de teaser over Diamanda Dramm.
Agenda: maak je keuze en plan je bezoek.


Violiste Diamanda Dramm ontving op dinsdag 12 maart de eerste Keep an Eye Productieprijs, die is opgezet in samenwerking met Festival Wonderfeel. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van € 10.000,-. De nieuwe productie van Diamanda gaat tijdens Wonderfeel 2019 in première.

De jaarlijkse Keep an Eye Productieprijs is in het leven geroepen om jonge creatieve makers in staat te stellen hun eigengereide artistieke ideeën en ambities tot leven te wekken. Met het geldbedrag kunnen zij een nieuwe, complete podiumproductie ontwikkelen die tijdens het Festival Wonderfeel in première gaat en daarna langs andere festivals toert.
Muziek staat daarin centraal, maar daarnaast wordt van de winnaar verwacht een samenwerking aan te gaan met andere (kunst)disciplines. Diamanda heeft voor haar productie een samenwerking opgezocht met decorontwerper Ascon de Nijs en modeontwerpers van Maison the Faux. 

  • Diamanda Dramm: 'De Keep an Eye Productieprijs is een waanzinnige kans. Vooral de connectie met Wonderfeel is enorm inspirerend: samenwerken met een festival dat graag de grenzen opzoekt geeft mij veel ruimte en ideeën. De prijs kwam net op een moment dat ik droomde van een grotere en concretere stap voor mijn solovoorstelling - en ook andere makers wilde betrekken. Nu heb ik de steun en expertise om mij heen om dat te doen.'