Als baby sloeg hij al op potten en pannen

03-03-2020
Drummer Tim Hennekes sloeg als baby al met een pollepel op potten en pannen. Hij is nu 22, net afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft op alle grote jazzpodia van Nederland gestaan. Hij won de Keep an Eye Outstanding Talent Award. Speelde in Jong Metropole en samen met saxofonist Benjamin Herman. De NPO wijdde zelfs een hele aflevering aan hem in het programma New Generation.

Hoe is het nu met Tim Hennekes?


Volg Jong Metropole: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN >


Volg de rubriek 'Hoe is het nu met ...: 
Ga naar de index >

De groove, die waanzinnige timing

“De groove, die waanzinnige timing, het ritme van legendes als Roy Haynes en Billy Higgins. Dat leer je niet uit een boekje. Dat is iets magisch. Die magie zou ik nog meer willen ontdekken. Door veel te spelen, te luisteren naar grote helden en door ervaringen - er valt nog veel te leren van het leven zelf.


Voor mij is het podium de plek geworden waar ik me heel erg thuis voel, met muzikanten die vrienden zijn geworden. Zoals Gijs Idema en Cas Jiskoot. Het plezier dat je met die jongens ervaart, daar heb ik heel veel van geleerd. Ik vind sowieso dat we in Amsterdam echt een hele gave jazz-scene hebben met veel muzikanten die me inspireren.


Op het podium probeer ik het beste van mezelf te geven en de mensen om me heen te supporten. Zodat je een te gekke tijd met elkaar hebt en niet: kijk eens wat ik goed kan drummen.

Jong Metropole was een bijzonder project. We werkten met de waanzinnige dirigent Vince Mendoza (onder andere voormalig chef-dirigent van het Metropole Orkest). In Jong Metropole spelen de jazzjongens en de klassiek geschoolden samen. Voor de strijkers is het vaak lastig om niet alleen de dirigent te volgen, maar dat er ook een ritmesectie is waar je op in moet haken. Ik bemiddelde tussen die twee. Volgens Vince heb ik daarom in 2018 de Keep an Eye Outstanding Award heb gewonnen.”

 

Tim speelde ondermeer in Jong Metropole.

Bekijk hier de foto's van het Grachtenfestival >

Foto's: Nic Limper