Hoe is het nu met? Een hernieuwde kennismaking met jong (en startend) talent!

15-06-2020

Deze index in de volgorde die wij al op onze site aanhouden

In deze rubriek 'Hoe is het nu met ...?' houden wij contact met de jonge talenten waar wij tot nu toe kennis mee maakten. Talenten uit alle disciplines die nog even laten weten hoe het hen verging nadat zij hun professionele carrière hebben gestart. Of vertellen waar zij juist tegenaan liepen bij dat starten. Je leest hier onder meer over angst en beven ..., maar ook hoe leuk zij het vak vinden waar zij voor kozen!Uit Jong Metropole: 

Tim Hennekes

Drummer Tim Hennekes sloeg als baby al met een pollepel op potten en pannen. Hij is nu 22, net afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft op alle grote jazzpodia van Nederland gestaan. Hij won de Keep an Eye Outstanding Talent Award. Speelde in Jong Metropole en samen met saxofonist Benjamin Herman.
Lees meer >

Uit Galerie Pouloeuff: 

Stefan Bleekrode

Stefan Bleekrode, exposant in Galerie Pouloeuff in 2014: “Ik teken grotendeels uit herinnering. Of ik daar uniek in ben? Het schijnt dat veel kunstenaars in het verleden ook uit het hoofd werkten. Zoals Monet en Caravaggio.”
Lees meer >

Ana Oosting

Ze studeerde in 2015 af aan de Rietveld Academie. Met haar fascinatie voor biologie probeert zij ons in verwondering te brengen en het menselijk perspectief te bevragen. Namens onze Galerie Pouloeuff exposeerde ze met haar werk in Singer Laren's 'Window of Opportunity' in 2016. 
Lees meer >


Uit het Keep an Eye Filmacademie Festival: 

Niek Teunissen

“We waren 9 jaar jonger en 9 jaar naïever dus we dachten: dat doen we wel even.” De ‘Club van lelijke kinderen’ was de afstudeerfilm van producent Niek Teunissen. Vorig jaar kwam de speelfilm uit. Die won gelijk bij het New York International Film Festival de Grand Prize Feature.
Lees meer >

Uit de mode en textiel: 

Joanna Schneider

Ze werd gelijk na haar afstuderen gecontracteerd door een prestigieuze galerie. Exposeerde op alle grote kunstbeurzen en won de Keep an Eye Textile & Fashion Award. “Het contrast tussen de glamour van de kunstbeurzen en mijn werk had niet groter kunnen zijn.” Kunstenaar Joana Schneider vertelt…
Lees meer >

Uit het Amsterdams Kleinkunst Festival: 

Meester Alex

Ik voel me voor het eerst echt cabaretier. Ik loop zelfs anders nu. Eigenlijk ben ik rapper. Ik heb rap gestudeerd aan de rockacademie. Een vriend bracht me op het idee om mee te doen aan de AKF Sonneveldprijs. Ik probeer het gewoon, dacht ik.
Lees meer >

Uit het Amsterdams Kleinkunst Festival: 

Lisa Ostermann

Ik heb doodsangsten van tevoren. Het wordt wel minder als je veel achter elkaar speelt en je merkt dat je er niet aan doodgaat. En als de eerste grap bij het publiek valt. Dat moment dat je voelt: nu klopt het, nu zijn we vrienden en is het gezellig.
Lees meer >

Uit het Amsterdams Kleinkunst Festival: 

Rosa da Silva

Je begint bij zo’n show weer helemaal bij nul. Dat is heel eng. Dan moet je jezelf opeens die wezenlijke vraag stellen: waar gáát het allemaal over? Mijn show gaat over afkomst en identiteit, over iemand willen zijn. Leek ik maar op díe, had ik maar meer dát...
Lees meer >