Ik voel me voor het eerst cabaretier

05-04-2020
Meester Alex rapt, danst en maakt cabaret. Dat laatste doet hij nog niet zo lang maar bracht hem wel gelijk in de finale van de AKF Sonneveldprijs 2019.

Volg het Kleinkunst Festival: 
< TERUG   VERDER>
NAAR ALLE BERICHTEN 


Volg de rubriek 'Hoe is het nu met ...: 
Ga naar de index >

Ik loop zelfs anders nu

“Ik voel me voor het eerst echt cabaretier. Ik loop zelfs anders nu. Eigenlijk ben ik rapper. Ik heb rap gestudeerd aan de rockacademie. Een vriend bracht me op het idee om mee te doen aan de AKF Sonneveldprijs. Ik probeer het gewoon, dacht ik.

In het begin voelde ik me een vreemde eend in de bijt. Gaandeweg kreeg ik meer vertrouwen en dan ga je ook comfortabeler op het podium staan. Als mensen me na de show spreken zijn ze verbaasd dat ik niet zo’n vlotte babbel als op het podium heb. En andersom: vrienden die me op het podium zien zullen denken 'Wow wat komt daar opeens veel uit'.

In het normale leven ben ik juist niet de meest aanwezige, maar op dat podium willen staan is toch een soort ego trippen. En tegelijk zijn er best veel momenten waarop ik denk: waarom doe ik dit mezelf aan? Ik heb echt ontdekt dat je je show samen met het publiek maakt. Dat zelfs een cabaretier als Jochem Meijer nog honderd try-outs nodig heeft snapte ik nooit. Alleen door iets zo vaak mogelijk te doen ontdek je wat wel en niet werkt. Op papier kan iets heel grappig zijn maar op het podium weet je pas echt of het werkt.”

Meester Alex nam deel aan de Keep an Eye Masterclass door Theo Nijland