Animatie = Digital Art = een kunstvorm in beweging!

04-01-2022
Als meest recente aanwinst richt Keep an Eye haar pijlen op jonge animators! Een misschien wat onderbelichte kunstrichting die toch iedereen in zijn leven vroeg of laat tegenkomt. En hoewel er al snel gedacht wordt aan het meest bekende oranje-wit gestreepte visje of de schattige gele minions, valt er veel meer onder deze discipline.

Volg de Animation Talents:
< TERUG   VERDER
Naar alle berichten >


Animatie méér dan een 'tekenfilm'  

Denk ook eens aan een graphic novel of die cartoons in de krant die het nieuws op een ludieke manier weergeven. Of bijvoorbeeld een uitleg-filmpje om ingewikkelde concepten te verduidelijken? Hoe dan ook, er is veel werk aan de winkel voor de nieuwste generatie animators.

Op 28 januari is de afsluiting van de minor Development for Visual Storytelling van de kunstacademie van Avans hogeschool, St. Joost School of Art & Design in Breda.

Dit programma biedt talentvolle derdejaars studenten de kans om ervaringen op te doen als visual storytelling professional. De minorstudenten ontwikkelen ideeën voor een graphic novel, storybook, TV-animatieserie of VR-ervaring. In samenwerking met de Keep an Eye Foundation worden voor deze groep masterclasses met internationaal gerenommeerde makers georganiseerd.
De minor wordt dit jaar officieel afgesloten met een besloten netwerk- en pitch-event.

Deze minor draait om het uitontwikkelen van een concept in Visual Storytelling. Hoe ontwikkel je een idee voor een graphic novel, story book, TV-serie, film of VR-ervaring, of zelfs iets wat op al deze platformen werkt? Of het nu gaat om een fantasierijk eigen verhaal, een geëngageerd betoog, of een educatieve vertelling, je leert de kern van een verhaal goed en overtuigend te vertellen, in beeld te brengen en zodoende het idee naar een professioneel pitchpakket uit te werken.
Hoe maak je zo’n voorstel, waarin de combinatie van het verhaal, artwork, een productieplan en prototype laat zien dat het klaar is om gerealiseerd te worden?

Daarnaast zal een getalenteerde nét afgestudeerde masterstudent een aanmoedigingsprijs ter waarde van € 10.000,- ontvangen om zijn/haar afstudeerconcept verder uit te werken. De winnaar van deze prijs wordt in oktober tijdens het Playgrounds Digital Arts Festival bekendgemaakt.