Uittip: Eén week voor vier kunstbeurzen? Neem de pendelbus!

31-08-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Maria Dzodan, zij was senior marketing en communicatie KABK. En neemt liever de bus ... Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >  
Naar alle berichten >
De uittip(s) van Maria Dzodan

Art Rotterdam Week Kunstliefhebbers opgelet! Verschillende kunstbeurzen, speciale tentoonstellingen, installaties in de buitenruimte, avondopenstellingen in musea, open ateliers, pop-ups en rondleidingen. Dit alles en nog veel meer zie je tijdens Art Week Rotterdam.
Een jaarlijks terugkerende week in februari waarbij Rotterdam helemaal in het teken van kunst staat. Ik woon zelf al geruime tijd in Rotterdam, een stad die zich de afgelopen jaren behoorlijk heeft vernieuwd. De stad is natuurlijk vooral bekend door haar architectuur, maar wist je dat Rotterdam met al haar musea en kunstinstellingen de tweede kunststad van Nederland is?

Maria Dzodan Maria Dzodan

Het was dus logisch dat er een kunstbeurs kwam: Art Rotterdam, met een grote focus op jonge, onontdekte kunstenaars. Een paar jaar later ontstond als tegenhanger van Art Rotterdam de designbeurs Object Rotterdam. Beide beurzen en andere kunstinstellingen in Rotterdam zijn vanaf het begin geen concurrenten, maar vullen elkaar juist aan. In 2013 werd dan ook besloten om de krachten te bundelen onder de naam Art Rotterdam Week en de stad een week lang onder te dompelen in kunst.

Naast Rotterdam Art en OBJECT zijn er inmiddels nog twee grote beurzen bijgekomen: Quade Solo Project in de Cruise Terminal en fotografie manifestatie Haute Photographie in Las Palmas. Ook worden elk jaar speciale evenementen georganiseerd door verschillende organisaties. Kortom, in februari is het voor elke kunstliefhebber een must om een uitstapje naar Rotterdam te maken. 
Nice to know: omdat de locaties niet op loopafstand van elkaar liggen, worden pendelbussen ingezet. Zo kun je droog en warm van plek naar plek.

Lees hier Magjezien #6 »