Uittip: Water, tuinen, festival en een kasteel vol kunst van hedendaagse kunstenaars

06-09-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Ine van der Horn, curator van Galerie Pouloeuff. Zij heeft iets met Frankrijk en zeker met beeldende kunst. Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >  
Naar alle berichten > 
De uittip van Ine van der Horn

Ben je toevallig in de buurt van Château de Chaumont, zo’n 200 kilometer ten zuiden van Parijs, dan is een bezoek aan de beeldentuin zeker een aanrader. In het kasteel en langs de paden word je het hele jaar aangenaam verrast door talloze indrukwekkende en prikkelende installaties van hedendaagse kunstenaars.

Ine van der Horn, Galerie Pouloeuff Ine van der Horn, Galerie Pouloeuff

Het Domaine de Chaumont-sur-Loire is het eerste kunstcentrum dat volledig is gewijd aan de relatie tussen artistieke creatie en de natuur. Wil je alles bekijken, zowel in het kasteel als het park, dan kun je hier gerust een hele dag voor uittrekken. De in opdracht van het landgoed gemaakte werken geven aan het park en het kasteel een extra dimensie, vol emotie, esthetische vondsten en experimenten met ongebruikelijke materialen en situaties. Naast de vele kunstwerken en installaties is er elk jaar een internationaal tuinenfestival.