Uittip: Festival om je Rotterdammer onder de Rotterdammers te voelen

09-09-2023
In ons jaarlijks verschijnende 'Magjezien' geven onze relaties regelmatig leuke uittips. Dit keer geven wij het woord aan Marije Grund, projectleider Dutch Design Awards. Heeft vanuit Brabant een beetje heimwee naar Rotterdam. Trouwens in ons 'Magjezien' komen tal van andere lezenswaardige zaken aan bod. Iets voor een regenachtige dag?

Volg onze Uittips:
< TERUG   VERDER >   INDEX >  
Naar alle berichten > 
De uittip van Marije Grund

Aangezien ik sinds een paar jaar in Brabant woon en inmiddels ook werk, moet ik soms iets beter mijn best doen om in de gaten te houden wat er zoal gebeurt in mijn oude ‘thuis’, Rotterdam. De stad aan de Maas, waar zoveel ontwikkeling is en dus lastiger om dit van een afstandje mee te krijgen.

De stad staat vol met grote publiekstrekkers als de Kunsthal, de Euromast en het prachtige beeld Moments Contained van Thomas J. Price op het stationsplein. Ook geen gebrek aan evenementen. Een van die parels van een evenement vind ik toch wel Metropolis, dat al sinds 1988 wordt georganiseerd en nog altijd gratis is. Bijzondere prestatie.

Marije Grund, Dutch Design Awards Marije Grund, Dutch Design Awards

Veelbelovende talenten staan daar (voor misschien wel het eerst) op een groot podium. Namen waar je een paar jaar later zomaar grof geld voor kan betalen om ze te zien optreden. Ik heb al meerdere edities meegemaakt, waar je wordt verrast door nieuwe bands, maar ook juist door nieuwere muziekstromingen die je eerder niet was tegengekomen. 
Maar los van dit, vind ik het festival vooral heel bijzonder om de mensen die er komen. Het is een prachtige afspiegeling van de stad Rotterdam, van haar kleurrijke bewoners, jong en oud, iedereen komt samen met goed eten & drinken en verrassende muziek. Er kan gezegd worden wat je wilt, maar het lukt Metropolis elk jaar weer om laagdrempelig te blijven en zo te zorgen dat alle Rotterdammers kunnen genieten van dit samenzijn. Petje af.

Lees hier Magjezien #6 »