Wonderfeel Festival: klassiek en de randen daarvan
Home » Projecten » Wonderfeel Festival: klassiek en de randen daarvan

Wonderfeel Festival: klassiek en de randen daarvan

vanaf 2019

Luisteren en luieren op Wonderfeel. Wonderfeel is een driedaags festival voor alle leeftijden. Met de rijke diversiteit aan optredens daagt het festival de bezoekers uit klassieke muziek in de volle breedte te ontdekken. Die uitdaging komt vooral ook door het jonge talent dat door het hele festival heen optreedt. Keep an Eye gaat dat jonge talent vanaf 2019 actief ondersteunen.

'Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek' - Hans Christian Andersen

 VORIG PROJECT • VOLGEND PROJECT >


Volg Wonderfeel Festival: NIEUWS >

Na een uitverkochte derde editie in 2017, vond Wonderfeel in juli '18 voor de vierde keer plaats, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek. Op zeven podia speelden musici van wereldklasse – jonge honden en oude rotten – van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Nieuw in 2018 waren enkele dansvoorstellingen. Wonderfeel werkt nauw samen met Natuurmonumenten.

  • Schaep en Burgh

Een groene buitenplaats als festivallocatie? Abel Mathijsz Burgh en Gerard Simonsz Schaep zouden het niet anders hebben gewild. De welgestelde Amsterdammers kregen het landgoed aan het begin van de 17e eeuw in bezit, in zijn huidige omvang. Sindsdien is kunst en cultuur een rijke traditie in huize Schaep en Burgh. De tuin was toen nog bescheiden classicistisch, met een formele en symmetrische indeling.  Aan het begin van de negentiende eeuw werd, door de latere erfgenamen  van Schaep en Burgh, de tuin vormgegeven in de Engelse landschapsstijl. Dit was de toen heersende mode, met glooiend landschap, begroeide heuvels, uitbundige boomgroepen en ronde vijvers. Sinds 1976 heeft de vereniging Natuurmonumenten haar hoofdkantoor in het statige landhuis op Schaep en Burgh. Wonderfeel is blij dat Natuurmonumenten met hen samenwerkt en dit schitterende landgoed ter beschikking stelt.

  • Podia

Op de mooiste plekjes van landgoed Schaep en Burgh staan de overdekte podia van Wonderfeel opgesteld. Dit zijn geen doorsnee partytenten, maar bijzondere akoestische paviljoens en stretchtenten van Tentworx.