Home » Projecten » De Keep an Eye Concertjes Muziek: diverse genres

De Keep an Eye Concertjes Muziek: diverse genres

Vanaf 2019

De ervaring leert dat muziekstudenten of -alumni, vooral behoefte aan speelervaring hebben. Keep an Eye speelt daar op in door zelf podia aan te bieden in 'real life'. De musici ontvangen daar dan vanzelfsprekend een reëel honorarium voor.

'Als zijn muziek uit is, is de stilte die volgt nog steeds Mozart.' - Sacha Guitry


Jonge musici hebben veel behoefte aan speelervaring. Niet alleen de ervaring die zij opdoen op de opleidingen, tijdens de repetities, of bij het optreden voor kleinere kring. Hoewel dat laatste natuurlijk wel een opstap kan zijn naar podia voor 'het grote publiek'.
Keep an Eye helpt hen een handje om dat publiek beter te bereiken en tegelijk te werken aan hun praktijkervaring. Daarvoor zochten wij contact met (tot nu toe) drie podia die dat mogelijk maken!

De jazzbasis, maar óók klassiek 

 

- - Singer Laren

  • Een van die podia is Singer Laren (theater en museum) in, zoals de naam al zegt, Laren NH.  Laren/Singer is vanouds een van de bases van jazz in Nederland. Maar in Singer vind je ook klassieke muziek en regelmatig kleinkunst. Jazz is te vinden in een jazzcafé-achtige setting in de oude villa en klassiek in de indrukwekkende binnentuin. 
    Iedere eerste zondag van de maand organiseert Keep an Eye hier concertjes voor een uitverkocht huis.  
    's Winters jazz en 's zomers klassiek. Deze concertjes zijn een gezamenlijk project van Singer en Keep an Eye. Singer biedt de locatie en de verdere faciliteiten en Keep an Eye neemt de (marktconforme) gages van de musici voor haar rekening

- - Rosa Spier Huis

  • Naast Singer Laren maakt ook het Rosa Spier Huis deel uit van de Keep an Eye podia. Een bijzondere plek waar kunstenaars en wetenschappers wonen en werken. Zij wonen hier onder gelijkgestemden. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, maar ook kunstenaars van buiten, een podium om hun inspiratie te delen met het publiek.

- - De agenda's

 

- - Studio 150/Bethlehemkerk

Het derde podium dat wij vonden is Studio 150 - Bethlehemkerk in Amsterdam. Deze voormalige kerk in Amsterdam Noord werd recent omgevormd tot een van de meest spraak- en geluidmakende opnamestudio's van Nederland. En daarbuiten. Hier doet Keep an Eye in principe hetzelfde, maar worden de concertjes gestreamd via de sociale media. Gemiddeld rekenen wij op zo'n 4.000 luisteraars en kijkers. 
Deze concertjes worden maandelijks op een donderdag uitgezonden. Jazz, klassiek en bij wijze van pilot ook kleinkunst!

- - De agenda

Studio 150:
LUISTER TERUG »

De aftrap in Studio 150 - Bethlehemkerk