Home » Projecten » Modemasters voor ná de academie Mode: masterclasses

Modemasters voor ná de academie Mode: masterclasses

vanaf 2020

Met ingang van 2020 werkt Keep an Eye samen met de Gerrit Rietveld Academie. Hier worden Masterclasses aangeboden die vooral gericht zijn op het professionele leven ná de academie.

'Ik doe niet mee aan de mode,
ik bén de mode' - Coco Chanel


Volg de GRA Keep an Eye Academy:
2024 >   2023 >   2022 >   2021 >   
2020 >  
   


Gerrit Rietveld Academie Fashion Show

Elk jaar presenteert de mode-afdeling van de Gerrit Rietveld Academie het werk van afstuderende studenten aan het publiek via de GERRIT RIETVELD ACADEMIE FASHION SHOW. Telkens op een andere locatie; dit jaar tijdens de Rietveld Graduation Show.

GRA Keep an Eye Academy 

Onder de noemer GRA Keep an Eye Academy x Gerrit Rietveld Academie zet de mode-afdeling van de Gerrit Rietveld Academie vanaf 2020 samen met de Keep an Eye Foundation drie programma’s op. 
In deze programma’s worden de studenten actief uitgedaagd om na te denken over presentatie en ondernemerschap. In deze specifieke editie komt de nadruk te liggen op het nadenken over een alternatieve presentatievorm en qua thematiek focussen we ons op de modewereld ná COVID-19.

In het voorafgaande semester werden de studenten gestimuleerd om na te denken over hun afstudeercollectie. Echter, een complete collectie gaat verder dan enkel de stukken. Daarom staat het tweede semester – via de masterclass - in het teken van het vertellen van het verhaal naar de buitenwereld toe.
Enerzijds wordt dit gedaan door na te denken over het (presentatie-)medium, anderzijds door na te denken over de productionele kant. Facetten die belangrijk zijn bij het ondernemerschap van de studenten straks in het werkveld.

De GRA Keep an Eye Academy 2020 bestaat uit drie delen: Curating Fashion, Producing Fashion en Branding Fashion. Elk deel gaat in op een ander aspect van het presenteren van de student. Tussen juni en het festival in augustus vinden verschillende masterclasses en privé coachingsessies plaats ter voorbereiding van de Gerrit Rietveld Academie Fashion Show!