Home » Projecten » Fotovakschool Grant Fotografie

Fotovakschool Grant Fotografie

Vanaf 2015

Er worden tegenwoordig meer foto's per dag gemaakt, dan 20 jaar geleden in een heel jaar. Iedereen fotografeert. Maar fotografie blijft een kunst van licht, kijken, afwachten en zien. En die kunst is niet iedereen gegeven. Keep an Eye stimuleert jonge getalenteerde fotografen.

'You don't take a photograph, you make it.' - Ansel Adams

Volg de Fotovakschool Grant: 
2019 >   2018 >   2017 >   2016 >  
2015 >


 WAT ANDEREN ZEGGEN:
• Wat maakt een foto dat je er langer naar blijft kijken?
• Maar dat is ook het leuke: geregeld vinden we een doos of een lade waar van opkijken. 


Veelbelovende studenten van de Nederlandse Fotovakschool krijgen een prijs waar je wat mee kunt! Tenminste, als je dit jaar afstudeert en een fotoproject presenteert waarvoor je de prijs wilt inzetten. De hoofdprijs van € 10.000,- en een aanmoedigingsprijs van € 2.500,- bieden alle kansen voor je verdere professionele ontwikkeling en zorgen voor veel exposure bij de landelijke media!

Galerie Pouloeuff en FotoFestival Naarden

2015 was het jaar dat Keep an Eye voor de eerste keer deelnam aan Festival-Off, dat naast het FotoFestival Naarden georganiseerd wordt. Dat was in Galerie Pouloeuff in samenwerking met de Fotovakschool Nederland. De keer daarop werd die samenwerking voortgezet en ontstond er een crossover in de vorm van 'fotomuziek'. Een variant op filmmuziek ... Keep an Eye verzorgde samen met het Conservatorium van Amsterdam een serie concerten in de Grote Kerk van Naarden tijdens het festival. In 2019 selecteerden de medewerkers van de galerie alle jonge talenten die exposeerden tijdens Festival-Off. 

Uit het interview met Feiko Koster (voormalig curator Fotofestival Naarden)

Een van de vragen die jullie stellen is: Wat doen we als we met adembenemende schoonheid worden geconfronteerd? Leggen we het vast of genieten we van het moment? Wat doe jij? 
“Ik ben geen documentaire fotograaf dus ik ben altijd te laat haha. Ik ga er eerst van genieten, dan pas pak ik mijn camera. Misschien ook omdat ik wat ouder ben.”

Ieder jaar komen er honderden aanmeldingen binnen, waarop selecteren jullie? 
“We moeten direct gepakt worden door het beeld. Het verhaal mag het beeld alleen maar sterker maken. Prachtige ideeën of verhalen bij foto’s die niet pakkend zijn vallen af.”

Zie je, in een tijd dat er meer foto’s dan ooit worden gemaakt, nog wel eens werk dat je nooit eerder hebt gezien? 
“Ja zeker, ik verbaas me iedere keer weer dat mensen weer iets nieuws bedenken. Alles is al een keer vastgelegd. Maar hóé het is vastgelegd, de invalshoek, is altijd anders.”