Home » Projecten » The Records Muziek: jazz

The Records Muziek: jazz

Vanaf 2014

Met The Records ondersteunt Keep an Eye jaarlijks een drietal CD-producties van startende bands in Nederland. Een jury van erkende namen in de Nederlandse muziekwereld beoordeelt welke jazzmusici hiervoor in aanmerking komen. De winnaars krijgen bovendien een tournee langs een aantal theaters aangeboden.

'It isn't where you came from, it's where you're going that counts' - Ella Fitzgerald


Volg The Records:
2020 >   2019 >   2018 >   2017 >   
2016 >   2015 >   2014 >


The Records helpt beginnende bands en solisten bij hun start in de muziekwereld.
Van alumni die op Nederlandse Conservatoria maximaal drie jaar geleden afgestudeerd zijn, winnen tijdens The Records drie bands een volledig gefinancierde CD-productie ter waarde van € 10.000,-.
Dat bedrag dient besteed te worden aan studiokosten, maar ook aan productie van de CD zelf, ontwerp van de hoes, een videoclip en coaching bij het op de markt brengen van de CD. 

The Records werkt met een open inschrijving voor afgestudeerde jazz-talenten. Na inschrijving doorlopen zij een beoordelingstraject. De voorselectie-jury selecteert 8 bands/solisten voor de halve finale, die plaatsvindt in een dagvullend programma in het Bimhuis in Amsterdam. De finale-jury bepaalt vervolgens welke 3 bands zich winnaar mogen noemen.

Direct daarna, tijdens het avondconcert presenteren zij hun werk voor het publiek. Dat doen zij samen met de bands/solisten van het voorgaande jaar, die dan het album waaraan zij hún prijzengeld besteed hebben presenteren. Op die avond hoor je dus het werk van 6 bands live uitgevoerd.

Laatste nieuws en interviews

Met The Records on Tour wordt het prijzenpakket uitgebreid met een tour langs een aantal Nederlandse podia. Voor The Records on Tour gaan wij een samenwerking aan met VIP vereniging (Vereniging van Jazz en Improvisatiemuziek Podia). Al jaren de drijvende kracht achter de Young Vip Tour. De VIP vereniging bestaat momenteel uit een twintigtal van de meest prominente jazzpodia in Nederland. Denk aan het Bimhuis, LantarenVenster, TivoliVredenburg, Paradox, maar ook wat kleinere podia.

SCHRIJF JE IN VÓÓR 1 NOVEMBER »   


INTERVIEWS

 ALLE INTERVIEWS >

Interview Benjamin Herman • altsaxofonist en jurylid bij The Records 2019 •
Ik kreeg consumptiebonnen, vrijkaartjes en op festivals zelfs een schone wc. Dat was fantastisch.
Interview Lennart Heyndels
 • Een van de winnaars bij The Records 2017 •
Als we twee jaar de tijd hadden gekregen zou het goed kunnen dat we nu pas zouden beginnen.
Interview Koen Schalkwijk • Een van de winnaars bij The Records 2015 • 
Sommige mensen zeggen iets waar je meer aan hebt dan twintig lessen. 

 

De online catalogus 

 

 

Guy Salamon - winnaar 2018

Programmaboekje 2019