Jong Metropole; vanaf 2016
Home » Projecten » Jong Metropole; vanaf 2016

Jong Metropole; vanaf 2016

Nieuw project, nieuwe samenwerking. Het eerste project van Keep an Eye samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds. Featuring: het Metropole orkest, NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest).

'Het geheim van de kunst is daarin gelegen, dat men niet zoekt, maar vindt.' - Pablo Picasso

Volg Jong Metropole: 2017 >   2016 >


< VORIG PROJECTVOLGEND PROJECT >

 WAT ANDEREN ZEGGEN:

• Als jonge talenten samen onder leiding van een topdirigent spelen krijg je het Jong Oranje van de muziek: Jong Metropole
• Als muzikant kom je weleens vast te zitten. Bijvoorbeeld doordat je vooraf iets wilde wat niet lukt


Van de redactie: Jong Metropole.

Zo heet het project van de Keep an Eye Foundation, waarvoor zaterdagavond 9 januari 2015 in het Hilversumse Muziekcentrum van de Omroep het startschot is gegeven. Jonge talenten uit het Metropole Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest worden voorbereid op een professionele carrière in de muziek.  

De Keep an Eye Outstanding Talent Award wordt toegekend aan die musicus die zich het meest onderscheidt als verbinder binnen de groep. Deze Award is bedoeld voor alle instrumentgroepen. De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.500 voor verdere muzikale ontwikkeling en de gelegenheid een beurs aan te vragen om in het buitenland verder te studeren en masterclasses te volgen. De Rogier van Otterloo Award is een stimuleringsprijs van € 5.000 voor de meest talentvolle jonge componist, arrangeur, dirigent of orkestleider. 
Naast de Awards bestaat Jong Metropole uit een tournee én masterclasses en workshops die de jonge muzikanten bij gastsolisten en specialisten van het Metropole Orkest zullen volgen. Tijdens de Jong Metropole Tour werken de musici in volledige 'Metropole Orkest' bezetting of in kleinere ensembles aan vernieuwende producties en ontstaan er kruisbestuivingen met muziekgenres.